У Сенаті США підтвердили втручання Росії у президентські вибори

У Сенаті США підтвердили втручання Росії у президентські вибори

Укрінформ
Комітет з розвідки Сенату США підтвердив висновки розвідки про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Про це йдеться у звіті комітету, опублікованому 3 липня.

"Ми вважаємо, що президент Росії Володимир Путін в 2016 році санкціонував кампанію, спрямовану на президентські вибори в США. Цілі Росії полягали в підриві довіри громадськості до демократичного процесу в США, приниженні Клінтон (опонент Трампа на виборах Гілларі Клінтон - ред.) і завданні збитку можливості бути обраною і потенційному президентству. Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд створювали явні преференції обраному президенту Трампу", - зазначається у звіті.

У звіті Комітету США згадуються шляхи російської пропаганди Росії, зокрема, за допомогою медіа Sputnik та RT (Russia Today).

Як повідомляється, комітет вивчав аналітичну роботу, виконану розвідувальним співтовариством від січня 2017 року, а також джерела, на яких вона грунтувалася, і не бачить жодних причин оскаржувати його висновки. Однак розслідування буде продовжуватися.

Крім того, як повідомляє агентство Reuters, представник Білого дому Хоган Гідлі заявив про те, що Сполучені Штати не визнають позицію Росії по Криму, повідомляє агентство Reuters.

"Ми рішуче не визнаємо спроби Росії анексувати Крим", - заявив він.

Читайте також: Мюллер хоче надати висновки щодо втручання РФ у вибори до осені — Bloomberg

Згідно опублікованою у травні комітетом з розвідки Сенату США розсекреченою частиною доповіді, підготовленої за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань та Агентства національної безпеки, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США в 2016 році.

Зокрема російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Дане розслідування очолив спецпрокурор Роберт Мюллер.

Сам президент США Трамп досі не визнає, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-