У Раді Європи готують альтернативний бюджет у разі виключення Росії

У Раді Європи готують альтернативний бюджет у разі виключення Росії

Укрінформ
У Раді Європи у п'ятницю обговорять можливість фінансування та функціонування організації на випадок зупинення репрезентативних прав Росії.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Якщо стане очевидно, що Росія виходить (із РЄ – ред.), я негайно представлю бюджет, виходячи з факту, що ми не маємо цих грошей (внеску РФ – ред.). Я поінформую про це Комітет міністрів у п'ятницю», - сказав Ягланд.

Наприкінці тижня генсек Ради Європи також порушить питання щодо застосування ст. 9 Статуту організації, що передбачає призупинення репрезентативних прав країни-члена, у даному випадку Росії.

«Є правило, яке встановив Комітет міністрів: якщо країна-член не сплачує внески упродовж двох років, то застосовується ст. 9 (Статуту - ред.). Два роки минають у червні наступного року. На мою думку, Комітет міністрів не лише може застосувати ст. 9, а повинен її застосувати. Адже це буде повністю неприйнятно - мати країну-члена, яка не платить, але все ще перебуває тут», - заявив генсек Ради Європи.ї

Читайте також: Росія програла Україну безповоротно — Ірина Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році після початку агресії проти України Рада Європи наклала санкції на російську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європі, включаючи позбавлення права голосу.

Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету організації.

У рамках осінньої сесії ПАРЄ, яка проходить 8-12 жовтня у Страсбурзі, у четвер генеральний секретар Ради Європи Ягланд відповідатиме на запитання парламентаріїв.

Фото: ©Council of Europe  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-