Геращенко: Україна виконала всі пункти Мінських угод, а Росія - жодного

Геращенко: Україна виконала всі пункти Мінських угод, а Росія - жодного

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко наголошує, що, пролонгувавши дію закону про особливий статус Донбасу, Україна виконала всі зобов'язання політичного блоку Мінських угод.

Про це вона сказала на прес-конференції в Укрінформі в рамках відкриття виставки картин незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

«Україна тепер виконала всі пункти нашої частини політичного блоку Мінських угод. Російська Федерація жодного пункту не виконала - ані безпекового, ані гуманітарного... Я вважаю, що зараз прийшов час, коли весь світ, країни «нормандського формату», США, наші всі партнери з Європейського Союзу, G7 мають вимагати від РФ негайного звільнення заручників», - підкреслила вона.

Геращенко також зазначила, що це рішення необхідне для посилення переговорного інструментарію українських дипломатів і міжнародних партнерів України.

Читайте також: Україна не має інформації про справжній стан Сенцова - Геращенко

«Я дуже сподіваюсь, що наші партнери не тільки скажуть «молодці Верховна Рада, молодець Президент України. Ми вітаємо вас із прийняттям важливого закону», але і будуть зараз апелювати до РФ з вимогою звільнити Олега (Сенцова - ред.), Романа (Сущенка - ред.), Станіслава Клиха, Карпюка Миколу, Володю Балуха і 70 українців, кримських татар, які знаходяться у РФ і Криму. А також десятки військових і цивільних українців, яких незаконно утримують на окупованому Донбасі», - сказала віце-спікер.

Вона також додала, що наразі немає жодної офіційної позиції з приводу пролонгації Україною дії цього закону.

Як повідомлялося, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким продовжується дія особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі до 31 грудня 2019 року включно. Того ж дня Президент Петро Порошенко підписав його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-