Мінські переговори: Росія грубо порушить зобов'язання

Мінські переговори: Росія грубо порушить зобов'язання "виборами" на Донбасі

Укрінформ
Результати так званих позачергових виборів в ОРДЛО у разі їх проведення не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Так звані позачергові вибори в ОРДЛО грубо порушують зобов'язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть проведені, їхні результати не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою", - написала Оліфер.

Вона додала, що волевиявлення на Донбасі може відбутися лише згідно з Мінськими угодами - за українським законодавством, за участю українських політичних партій та ЗМІ, з дотриманням стандартів ОБСЄ, за моніторингу БДІПЛ, міжнародних спостерігачів.

"Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", - наголосила Оліфер.

Водночас вона констатувала, що сталої тиші на Донбасі немає, гинуть люди, руйнується інфраструктура і житлові будинки, а на території ОРДЛО і надалі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

Читайте також: Україна заявила в ОБСЄ, що незаконні "вибори" в ОРДЛО підірвуть виконання "Мінська"

У цьому контексті Оліфер поінформувала, що впродовж шкільного перемир'я (29 серпня - 30 вересня 2018) українською стороною зафіксовано 789 обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО.

"Вогонь вівся переважно з БТР, БМП, СПГ, ПТРК, РПГ, АГС, використовувалися стрілецька зброя та снайпер. 80 разів використано зброю, заборонену Мінськими домовленостями - це артилерія калібром 152 мм, 120 мм та 80 мм міномети. З боку НЗФ ОРДЛО мали місце 8 обстрілів населених пунктів - Красногорівки, Водяного, Широкиного, Північного, Південного, Новолуганського, двічі за цей період стріляли по Майорську", - зазначила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-