Україна заявила в ОБСЄ, що незаконні

Україна заявила в ОБСЄ, що незаконні "вибори" в ОРДЛО підірвуть виконання "Мінська"

Укрінформ
Наміри Кремля провести незаконні "вибори" в окремих районах Донецької та Луганської областей є порушенням російських зобов’язань у рамках Мінських домовленостей та суттєво підірве їх виконання.

На цьому наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 27 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє обговорення відбувається після оголошення Москвою та російськими окупаційними адміністраціями у Донецьку та Луганську планів провести незаконні так звані вибори в окупованих районах Донбасу. Це буде порушенням Росією своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей та серйозно підірве їх подальше виконання", - заявив дипломат.

Прокопчук нагадав, що Мінські домовленості, однією зі сторін яких є Росія, чітко визначають проведення місцевих виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ/БДІПЛ, а також під спостереженням ОБСЄ.

"Якщо ці так звані вибори відбудуться, то Росія таким чином продемонструє зневагу до своїх зобов’язань, взятих у Мінську. Це "шоу" саме по собі буде юридично недійсним та нікчемним, без жодного визнання з боку України чи міжнародної спільноти", - підкреслив український дипломат.

Читайте також: Євросоюз у ОБСЄ закликає звільнити Сущенка й інших політв’язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори", на яких обиратимуть як ватажків "ЛНР" і "ДНР", так і "депутатів".

Європейська служба зовнішньої діяльності 22 вересня заявила, що оголошення про проведення "виборів" у "Л/ДНР" суперечить Мінським домовленостями. У заяві наголошувалося на необхідності уникнення всіх кроків, які заважали б імплементації Мінських домовленостей.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер 24 вересня заявив, що про вибори на території ОРДЛО може бути мова лише після гарантування безпеки у цих районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-