Кремль отримав ноту Києва про непродовження “дружби”

Кремль отримав ноту Києва про непродовження “дружби”

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Росії отримало офіційну ноту від України про непродовження Договору про дружбу.

Про це поінформував у вівторок, 25 вересня, директор Другого департаменту СНД МЗС Росії Андрій Руденко, повідомляє ТАСС.

"Ноту нам приніс у понеділок (24 вересня - ред.) тимчасовий повірений (у справах України)” - сказав Руденко.

Читайте також: Припинення "дружби" з РФ: Порошенко хоче розповсюдити ноту через ООН

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Передбачалося, що Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію договору з Росією та про підстави припинення.

Міністерство закордонних справ України 22 вересня надіслало Росії повідомлення про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору, сторони зобов'язувалися, зокрема "поважати територіальну цілісність і суверенітет" одне одного й "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-