НАБУ виклало переписку Омеляна, що вказує на можливі порушення

НАБУ виклало переписку Омеляна, що вказує на можливі порушення

Скрін
Укрінформ
У НАБУ навели факти, які вказують на можливе порушення з боку міністра інфраструктури Володимира Омеляна в частині незаконного збагачення та внесення недостовірних даних до е-декларацій.

Про це відомство повідомило у Facebook.

В НАБУ зазначили, що його детективи отримали понад 30 тимчасових доступів до речей та документів, направили понад 100 запитів. Наразі матеріали в цьому провадженні налічують понад 20 томів.

У НАБУ стверджують, що опублікували переписку Омеляна з його братом, посередником з купівлі авто.

“З огляду на отримані докази, слідство припускає, що високопосадовець свідомо приховував свої статки. Так само викликають питання і деякі аспекти його професійної діяльності на посаді міністра. І хоча оцінка цього напрямку роботи не є компетенцією слідства, тим не менше, з огляду на суспільний резонанс, оприлюднюємо деякі з фрагментів листування міністра з іншими особами”, - йдеться у пості.

Читайте також: Суд арештував частину майна Омеляна

При цьому, НАБУ оприлюднює проект висновку НАЗК щодо відсутності в діях міністра конфлікту інтересів, “який той отримав за два місяці до офіційного ухвалення рішення”.

Як повідомлялося, детективи НАБУ з’ясували, що у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян набув у власність активи, "законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи". Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. США та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.

Крім того, за даними НАБУ, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-