Суд арештував частину майна Омеляна

Суд арештував частину майна Омеляна

Укрінформ
Солом’янський райсуд Києва частково задовольнив клопотання прокурора САП про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар суду Яна Квітченко.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала два клопотання про арешт майна міністра інфраструктури. Їх розглядали в закритому судовому засіданні. Слідчий суддя Максим Вишняк прийняв рішення одне задовольнити повністю, а інше – частково. Яке саме майно арештоване, а які - ні ми не маємо права розповідати", - сказала вона.

Як повідомлялося, 13 вересня міністру інфраструктури Омеляну вручили підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

За інформацією слідства, Омелян за час перебування на державній службі (з січня 2000 року до 26 квітня 2018 року) отримав 2,17 мільйона гривень офіційного доходу, тоді як його витрати тільки за 7 років становили щонайменше 3,45 мільйона.

Крім того, за даними слідства, міністр вніс неправдиву інформацію в декларації щодо вартості його автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного у 2016 році.

Читайте також: Омелян: Поручителі можуть працювати спокійно - як поїхав, так і повернуся

14 вересня Солом’янський районний суд Києва розглянув запобіжний захід стосовно підозрюваного і вирішив віддати його на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бендюженка. Міністр інфраструктури також має здати свої паспорти для виїзду за кордон.

Пізніше Національне антикорупційне бюро надало дозвіл Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-