Омелян: Поручителі можуть працювати спокійно - як поїхав, так і повернуся

Омелян: Поручителі можуть працювати спокійно - як поїхав, так і повернуся

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян, якому вручено підозру, але якому при цьому дозволили виїхати за кордон, стверджує, що поручитися за нього готові були майже 60 осіб.

Про це політик розповів кореспондентові Укрінформу в Берліні, де він бере участь у виставці InnoTrans, що відкрилася у вівторок.

"Було дуже багато людей, близько 60 заяв тих, хто хотів узяти мене на поруки", - сказав Омелян.

Процедурно вони з адвокатом вирішили, що потрібно обмежитися двома (міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим і депутатом від Народного Фронту Федором Бендюженком - ред).

"Я дуже їм вдячний, що вони взяли мене на поруки. Звичайно, я їх не підведу. Поручителі можуть працювати спокійно. Я як поїхав, так і повернуся", - запевнив Омелян.

Голова Мінінфраструктури зазначив, що його відомство абсолютно конструктивно було налаштоване щодо НАБУ з моменту його створення, плідно співпрацювало з детективами по всіх напрямах в інфраструктурній сфері, в якій "є де працювати", й особисто Омелян, за його словами, сам не раз заявляв про випадки зловживань.

"Я не можу розглядати цю справу інакше, як спробу політично мене дискредитувати. Я не бачу, для чого ми створювали цей орган, якщо він займатиметься бабусями у підземних переходах або шукатиме те, чого немає", - сказав міністр. Він вбачає, що це "була вкрай безрозсудна річ", яка істотно підриває репутацію не лише його, а й самого НАБУ.

У цілому Омелян вважає це "дрібним" і таким, що "абсолютно ні на що не впливає".

Як повідомлялося, 13 вересня міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну вручили підозру. За інформацією слідства, Омелян за час перебування на державній службі (з січня 2000 року до 26 квітня 2018 року) отримав 2,17 мільйона гривень офіційного доходу, тоді як його витрати тільки за 7 років становили щонайменше 3,45 мільйона.

Читайте також: Підозрюваного у незаконному збагаченні Омеляна відпустили за кордон

Крім того, за даними слідства, міністр вніс неправдиву інформацію в декларації щодо вартості його автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного у 2016 році.

14 вересня Солом’янський районний суд Києва розглянув запобіжний захід стосовно підозрюваного і вирішив віддати його на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бендюженка. Міністр інфраструктури також має здати свої паспорти для виїзду за кордон.

Пізніше Національне антикорупційне бюро надало дозвіл міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну, якого підозрюють у незаконному збагаченні, виїжджати в закордонні відрядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-