Підозрюваного у незаконному збагаченні Омеляна відпустили за кордон

Підозрюваного у незаконному збагаченні Омеляна відпустили за кордон

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро надало дозвіл міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, підозрюваному в незаконному збагаченні, виїжджати у закордонні відрядження.

Про це повідомив його адвокат Олександр Лисак, передає "Громадське".

«На виконання ухвали суду ми здали паспорти. І подали заяву до НАБУ, аби детектив надав дозвіл на виїзд у відрядження. Детектив НАБУ дав дозвіл. Паспорти надають і потім, після повернення (із закордонного відрядження — ред.), він (Омелян — ред.) має здати паспорти», — пояснив Лисак.

Як повідомлялося, 13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну вручили підозру. За інформацією слідства, Омелян за час перебування на державній службі (з січня 2000 року до 26 квітня 2018 року) отримав 2,17 мільйона гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише за 7 років становили щонайменше 3,45 мільйона.

Читайте також: Аваков назвав "клоунадою і фарсом" рішення щодо закордонного паспорта Омеляна

Крім того, за даними слідства, міністр вніс неправдиву інформацію до декларації щодо вартості його авто Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

Суд відпустив Омеляна на поруки міністра молоді і спорту Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бендюженка.

Сам Омелян заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності слідчих НАБу, а справу щодо нього назвав сфабрикованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-