НАБУ пояснило, у чому підозрюють Омеляна

НАБУ пояснило, у чому підозрюють Омеляна

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України пояснили, що міністра інфраструктури підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"13 вересня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України повідомили міністру інфраструктури України про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Омелян, який з 2000 року по теперішній час перебуває на державній службі, у період з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати його склали лише в період із 2008 року по 26 квітня 2015 року щонайменше 3,45 млн грн.

Детективи НАБУ з’ясували, що у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян набув у власність активи, "законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи". "Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. США та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: НАБУ вручило підозру Омеляну

Крім того, за даними НАБУ, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн.

"У декларації за обидва роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою", - заявили в Антикорупційному бюро. 

Крім того, за даними слідства, міністр вніс недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного у 2016 році.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснювали з травня 2017 року, додали в прес-службі.

Як повідомлялося, раніше в четвер Омелян заявив, що вранці детективи НАБУ вручили йому «підозру за «незаконне збагачення» десять років тому, «користування чи придбання» машини для брата і недекларування проживання в будинку впродовж двох тижнів 2016 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-