Держпрограма відновлення Донбасу включає розвиток лідерських навичок жінок - Тука

Держпрограма відновлення Донбасу включає розвиток лідерських навичок жінок - Тука

Укрінформ
Державна цільова програма відновлення та розбудови миру в східних регіонах України передбачає ряд заходів щодо розвитку лідерських навичок жінок.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука під час першої регіональної наради з питань пріоритетів гендерної політики, інформує прес-служба МТОТ.

"Державною цільовою програмою відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, затвердженою постановою Кабінету міністрів України від 13 грудня 2017 р. № 1071, передбачено ряд заходів щодо розвитку лідерських навичок жінок та підтримки відкриття власного бізнесу жінками із сільської місцевості, щодо розширення можливостей для залучення внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, постраждалих від збройного конфлікту, зокрема жінок, до участі у процесах прийняття рішень, щодо посилення безпеки в територіальних громадах та здійснення заходів щодо запобігання гендерно обумовленому насильству тощо", – зазначив заступник міністра.

Читайте також: У Дніпрі обговорили подолання проблеми гендерної нерівності

Також Тука наголосив, що Стратегією інтеграції переселенців та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року, затвердженою постановою Кабінету міністрів від 15 листопада 2017 р. № 909-року, передбачено забезпечення всіх категорій внутрішньо переміщених осіб, в тому числі жінок та дівчат, якісним доступом до медичних послуг, освіти, харчування, житла, свободи переміщення, реєстрації соціальних пільг, правосуддя, прийняття довгострокових рішень, а також забезпечення для них стабільної зайнятості тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-