Ірина Геращенко: Перше голосування змін до Конституції буде вже у вересні

Ірина Геращенко: Перше голосування змін до Конституції буде вже у вересні

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла про результати зустрічі Президента Порошенка з керівниками парламентських фракцій.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Навпрочуд конструктивна зустріч президента Порошенка з лідерами парламентських фракцій, прем‘єром і спікером. Напередодні нового політичного сезону звірили годинники щодо ключових задач осені», - написала вона.

За її словами ,Президент подякував всім , хто голосував за звернення до Вселенського Патріарху по Томосу. Єдність парламенту в цьому питанні була важливим фактором . «Також є оптимізм щодо підтримки ініціативи Президента по внесенню змін до Конституції для закріплення курсу на ЄС і НАТО і ліквідації в прикінцевих положеннях дозволу на розміщення Чорноморського флоту в Криму. Ці рішення треба було приймати ще в 90-их роках, й добре, що зараз Порошенко їх чітко фіксує в Конституції. Загроза реваншу і спроб змінити курс України після виборів залишається, російські впливи, гроші, телеканали будуть все робити для реваншу , тому маємо не дати п‘ятій колоні найменшого шансу змінити курс», - зазначила вона.

За її словами, перше голосування змін до Конституції ( для направлення в КС) буде вже у вересні.

Читайте також: Ірина Луценко: Жодна фракція не заявила, що не підтримає зміни до Конституції

Також президент поінформував, що планує цього місяця виступити зі щорічним посланням в ВР. Й ще раз озвучив позицію по Договору про дружбу і співробітництво , який не денонсується й не розривається, а зупиняється його дія, він не буде пролонгований. Відповідне рішення днями прийме РНБО і до 30 вересня Україна офіційно поінформує країну- агресора і окупанта, що ми припинили дію Договору про дружбу в умовах війни. В той же час,ми готуємо позови проти країни- посібника терористів саме за порушення нею Договору, ключових пунктів про повагу до територіальної цілісності і кордонів України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-