Кулеба: Тиск задля повернення росіян у ПАРЄ - безпрецедентний

Кулеба: Тиск задля повернення росіян у ПАРЄ - безпрецедентний

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи продовжується діяльність коаліції проросійських сил задля повернення делегації Росії до роботи асамблеї, потужність зусиль є безпрецедентною.

Про це заявив Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на засіданні прес-клубу в рамках ХІІІ наради послів у МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо ПАРЄ - там у нас продовжується стара пісня, тобто намагання повернути Російську Федерацію до участі у роботу цього органу. РФ колись висунула вимогу, що вони повернуться лише якщо буде їм гарантовано, що ПАРЄ не зможе застосувати проти них санкції, - сказав він.

За його словами, зараз відбувається процес, коли впливові сили, коаліція проросійських активістів і адвокатів у ПАРЄ рухаються до того, щоб виконати цю вимогу.

“Фактично ідеться про те, щоб заради інтересів Росії санкційний механізм ПАРЄ буде або скасований, або реформований таким чином, що застосувати ці санкції на практиці буде практично неможливо”, - розповів Кулеба.

При цьому він додав, що якщо це станеться, то не лише проти Росії не можна буде застосовувати санкції, а й взагалі проти будь-якого порушника прав людини і верховенства права і демократії на Європейському континенті.

Дипломат переконаний, що ПАРЄ таким чином зробить собі “самоампутацію — відріже руку, якою вона карала порушників у Європі”.

Читайте також: Лондон після Brexit не послабить санкції проти Москви – посол

Посол також підкреслив, що нині потужність зусиль Росії та її “адвокатів” у ПАРЄ задля повернення російської делегації є “безпрецедентною”.

“Так, як зараз пруть, ще не було. Задіяні всі сили, які можуть бути задіяні, але будемо боротися”, - підкреслив він.

Разом з тим, Кулеба нагадав, що Україні протягом двох років вдавалося протистояти зусиллям щодо повернення РФ до ПАРЄ, і зауважив, що українська сторона має і надалі “план А” - як запобігти поверненню російської делегації до Асамблеї та “план Б” - що робити, якщо це станеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-