Догана Холодницькому: Верховний Суд відмовив НАБУ

Догана Холодницькому: Верховний Суд відмовив НАБУ

Укрінформ
Верховний Суд відмовив НАБУ у розгляді позову на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів винести догану керівнику САП Назару Холодницькому. 

Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook.

"21 серпня 2018 року Верховний Суд у складі Касаційного адміністративного суду ухвалив рішення, яким відмовив у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про визнання протиправним та скасування рішення щодо накладення дисциплінарного стягнення на Назара Холодницького", - йдеться у повідомленні. 

У рішенні Верховного Суду зазначено, що у судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийнято за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб’єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується. 

Читайте також: Холодницький відмовився коментувати твіт посольства США щодо репутації прокурора

"Суд зауважив, що у розумінні норм Закону № 1697-VII скаржник (НАБУ) у разі незгоди з рішенням КДКП, прийнятим за результатами розгляду його скарги, може за наявності дозволу КДКП оскаржити таке рішення лише до Вищої ради правосуддя. Із цього випливає висновок, що НАБУ як особа, що подала скаргу до КДКП, не має права на оскарження рішення, ухваленого КДКП за результатами розгляду такої скарги", - зазначили у суді.

Повідомляється, що таке рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Великої палати Верховного Суду.

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів за результатами розгляду скарг на Холодницького оголосила догану керівнику САП.

Проте у НАБУ наполягають на звільненні Холодницького, і 16 серпня до Верховного Суду надійшла позовна заява Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-