Москалькова ігнорує пропозицію переговорів з Денісовою у Мінську 21 серпня

Москалькова ігнорує пропозицію переговорів з Денісовою у Мінську 21 серпня

Укрінформ
Ірина Геращенко вважає неприпустимим проведення омбудсменом РФ Тетяною Москальковою 21 серпня прес-конференції замість переговорів у Мінську із уповноваженим ВР Людмилою Денісовою щодо звільнення заручників.

Про це представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі заявила у Facebook.

"Мені здається важливим, аби представники ЗМІ запитали 21 серпня в Москалькової, чому вона проігнорувала пропозицію зустрітися зі своєю візаві Л. Денисовою в Мінську й не провела брифінг в інший день", - зазначила Геращенко.

Також вона підкреслила, що представники ОБСЄ, які надіслали офіційними каналами до МЗС РФ пропозицію, аби омбудсвумени України і РФ 21-22 серпня зустрілися в Мінську, задля розблокування питання передачі утримуваних, й українські представники, які ініціюють таку зустріч, й досі не отримали офіційної відповіді на цю ініціативу.

Водночас на сайті уповноваженої з прав людини РФ Москалькової з'явилася інформація, що 21 серпня вона планує провести прес-конференцію.

Геращенко закликала російські ЗМІ запитати у Москалькової щодо перспектив обміну 11 росіян, що написали листи про повернення на територію Росії в обмін на одного з українців, що утримуються в РФ. А також щодо помилування українського політв'язня Олега Сенцова.

Читайте також: Кремль обрав тактику шантажу та повільного вбивства Сенцова - Геращенко

"Москва традиційно "морозиться", не відповідає на пропозиції і навіть офіційні листи. Позиція страуса-сховати голову в пісок й робити вигляд, що проблеми політв'язнів не існує. Особливо ганебна позиція - для омбудсвумен", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, раніше Геращенко повідомила, що Українська сторона готова помилувати 11 громадян РФ, засуджених за злочини проти нашого суверенітету, що звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію Росії в обмін на українських політв'язнів.

8 серпня Геращенко анонсувала проведення у Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 21-22 серпня дводенних переговорів щодо звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-