Кремль обрав тактику шантажу та повільного вбивства Сенцова - Геращенко

Кремль обрав тактику шантажу та повільного вбивства Сенцова - Геращенко

Укрінформ
Відмова Путіна помилувати Сенцова свідчить про обрану Кремлем «тактику шантажу».

Таку думку висловила перший заступник Верховної Ради Ірина Геращенко у коментарі "Громадському".

«Кремль не готовий випустити Олега Сенцова, Кремль на сьогодні обрав тактику шантажу та повільного вбивства Олега, на науку іншим політв’язням. Кремль буде грати в свою жорстоку гру покарання українців, України і українських політв’язнів. І відповідь і реакція має бути всього світу», - заявила вона.

Також додала, що Україна сподівається на обговорення питання звільнення українських політв’язнів під час зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента РФ Володимира Путіна.

«Сьогодні ми бачимо вбивство українців у російських в’язницях, і ми бачимо тільки занепокоєння світу, петиції. Це дуже добре, по всьому світу підтримують Олега (Сенцова — ред.), але, звичайно, хотілося би більш жорсткої і офіційної реакції», - сказала перший віце-спікер

Раніше Геращенко повідомила, що РФ не відповідає на жодні пропозиції щодо обміну росіян на українських політв’язнів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що ще 8 громадян РФ написали 15 серпня заяви на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв'язнів.

До цього такі звернення до Путіна написали громадяни Росії Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які утримуються в Лук’янівському СІЗО Києва, а також громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії.

Читайте також: Жодної реакції на наші пропозиції - Геращенко про обмін в'язнями з РФ

25 липня Росія у Тристоронній контактній групі в Мінську вкотре не відреагувала на пропозицію України обміняти 36 росіян на українських політв’язнів.

Раніше в Адміністрації президента РФ заявили, що Сенцов має сам написати прохання про помилування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-