Санкції дають результат: судновласники РФ уникають перевезень через Україну

Санкції дають результат: судновласники РФ уникають перевезень через Україну

Укрінформ
Деякі російські судновласники призупиняють транспортування вантажів в Україну після затримання в херсонському порту танкера під прапором РФ у рамках санкцій, введених Києвом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

«Галузеві джерела кажуть, що ряд російських судновласників, навіть якщо вони не знаходяться під санкціями, тепер призупиняє перевезення в Україну через страх втратити свій вантаж», - йдеться в повідомленні.

Як сказало одне з джерел у судноплавній галузі Росії: «Звичайно, ми не поїдемо на Україну, ми призупинили перевезення на даний момент. Якщо знадобиться, ми шукатимемо інші напрями (для вантажоперевезень, - ред.)».

Зазначається, що в період літньої річкової навігації російські судна зазвичай перевозять нафтопродукти з Туркменістану, частково російськими внутрішніми водними шляхами, прямуючи потім через Азовське і Чорне море в українські порти Одеса, Херсон і Миколаїв. Російські судна також перевозять соняшникову олію, що експортується з України.

Читайте також: За невиконання "Мінська" санкції проти РФ будуть посилюватись - Волкер

10 серпня 2018 року стало відомо, що в морському порту Херсона було затримано російський танкер «Механік Погодін», власник якого знаходився під українськими санкціями. Танкер виконував перевезення дизельного палива з Туркменії на Україну за договором фрахту в інтересах канадської компанії Oil Marine Shipping and Chartering Inc.

Як відомо, у травні 2018 року Україна затвердила список з понад 700 компаній, в основному російських, яким заборонено займатися торгівлею у країні, а їхні активи в Україні буде заблоковано. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-