За невиконання

За невиконання "Мінська" санкції проти РФ будуть посилюватись - Волкер

Укрінформ
Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер наголошує, що санкції проти Росії будуть посилюватися, якщо вона й далі не виконуватиме Мінські домовленості.

Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу "Прямий".

«Ми бачимо, що той тиск, який створюється, він посилює нашу переговорну позицію і що ми зараз розглядаємо стосовно Росії. Якщо вони будуть згодні на імплементацію пунктів Мінських домовленостей, лише тоді можна говорити про їх (санкцій - ред.) скасування. В іншому випадку ці санкції будуть лише посилюватися», - наголосив Волкер.

Водночас він висловив перконання в ефективності запроваджених проти РФ обмежень: "Вони (санкції - ред.) ще не змінили фундаментальну політику Росії щодо Криму або Донбасу, але я знаю, що вони створюють тиск, і є побажання з російської сторони, щоб якимось чином ці санкції зняли. Отже, ми бачимо, що той тиск, який створюється, він посилює нашу позицію на переговорах".

Як повідомлялося, 8 серпня Держдепартамент США анонсував запровадження нових санкцій проти Росії у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня чи близько цієї дати. Серед іншого запроваджується заборона на експорт до Росії товарів, які використовуються у сфері національної безпеки.

У МЗС Росії 9 серпня заявили, що Москва готує "контрзаходи".

Читайте також: Американські санкції проти КНДР "зачепили" російську компанію

Скрипалі були отруєні 4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії, і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про вислання російських дипломатів на знак солідарності із Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-