Уряд не допрацьовує в питанні подання позовів проти РФ — Геращенко

Уряд не допрацьовує в питанні подання позовів проти РФ — Геращенко

Укрінформ
Міністерство юстиції має займати активнішу позицію в питанні подання позовів до Росії.

Про це пише перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в тристоронній контактній групі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Уряд значно не допрацьовує в питанні подання позовів проти РФ. Ось тут дійсно хочеться більш активної позиції міністерства юстиції , аби загнати РФ позовами не за Можайськ, але точно в Гаагу”, - зазначає перший віце-спікер.

Читайте також: Звільнення політв'язнів: Геращенко вважає, що Кремль готує "козир" до виборів в Україні

Водночас, вона відзначає, що не звертаються до судів і власники майна, втраченого і результаті агресії Росії на сході країни.

“Зверніть увагу, що поки що ЖОДЕН із власників вкрадених металургійних підприємств, шахт чи заводів на Донбасі не подав позови проти “старшого брата”. Тим часом ці самі власники відверто підтримують кількох кандидатів (кандидатів у президенти - ред.), надають їм в безлімітне користування свої телеканали. Сподіваючись, що ті вирішать питання з РФ полюбовно? Не вирішать”, - пише Геращенко.

Вона звертає увагу: “Поки що тільки Порошенко звернувся до уряду з нагадуванням, що закон про реінтеграцію вимагає створення міжвідомчого комітету з підготовки позовів і він мав бути створений ще 2 місяці тому!”.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. 

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко в 2016 році заявляв, що для відновлення інфраструктури Донбасу необхідно $ 15 млрд.

У квітні 2018 року міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що збиток, нанесений підконтрольнії уряду території Донбасу,  станом на 2014 рік оцінювався в $ 1,5 млрд, а на непідконтрольній оцінки не проводилися.

1 серпня Президент України Петро Порошенко поінформував, що Україна ініціює позов до Росії щодо відшкодування збитків на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-