ВРП схвалила збільшення кількості суддів Верховного суду до 196

ВРП схвалила збільшення кількості суддів Верховного суду до 196

Укрінформ
Вища рада правосуддя погодила кількість суддів у Верховному cуді в складі 196 штатних одиниць.

Відповідне рішення ВРП ухвалила на засіданні 31 липня, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності відомства. 

«Вища рада правосуддя вирішила погодити кількість суддів Верховного суду - 196 штатних одиниць, з яких: у Касаційному адміністративному суді - 56, у Касаційному господарському суді - 45, у Касаційному кримінальному суді - 42, у Касаційному цивільному суді - 53», - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, як зазначив заступник голови ВРП Вадим Беляневич, згідно з частиною шостою статті 19 закону «Про судоустрій і статус суддів», кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням з Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у державному бюджеті на утримання судів та оплату праці суддів.

При цьому рішенням ВРП від 27 жовтня 2016 року погоджена кількість суддів касаційних судів у складі Верховного суду становила: Касаційний адміністративний суд - 30; Касаційний господарський суд - 30; Касаційний кримінальний суд - 30; Касаційний цивільний суд - 30, повідомляють у Вищій раді правосуддя.

Читайте також: ВРП погодила кількість суддів у Вищому антикорупційному суді

Водночас зазначається, що 30 липня 2018 року до ВРП надійшло звернення голови Державної судової адміністрації України із пропозицією погодити нову кількість суддів у Верховному суді - 196 штатних посад, із яких: у Касаційному адміністративному суді - 56; у Касаційному господарському суді - 45; у Касаційному кримінальному суді - 42; у Касаційному цивільному суді - 53.

«Запропонована Державною судовою адміністрацією України кількість суддів касаційних судів Верховного суду визначена на підставі статистичних даних діяльності цього суду за період з початку його роботи, а також з урахуванням судового навантаження та обсягу видатків, визначених у державному бюджеті України на утримання Верховного суду»,- зазначив Беляневич.

Як повідомлялося, 15 грудня 2017 року в Україні почав роботу новий Верховний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-