Депутатська недоторканність: Раді пропонують дедлайн для поправок

Депутатська недоторканність: Раді пропонують дедлайн для поправок

Укрінформ
Комітет ВР рекомендує встановити строк подання пропозицій та поправок до законопроектів, якими передбачається скасування депутатської недоторканності, до 31 серпня включно.

Відповідні рішення були прийняті більшістю Комітету з питань правової політики та правосуддя на засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час обговорення законопроектів голова комітету Руслан Князевич наголосив, що комітет прийняв таке рішення з огляду, зокрема, на лист апарату парламенту від 3 липня, у якому звернуто увагу на застереження КСУ з питання стану політичної та правової системи України і можливості забезпечення парламентської автономії в умовах повного скасування депутатської недоторканності.

"Комітет з питань правової політики та правосуддя вирішив: рекомендувати Верховній Раді України встановити строк подання пропозицій та поправок до поданого Президентом України як невідкладного проекту закону про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) - до 31 серпня 2018 року включно", - йдеться у рішенні комітету.

Водночас комітет рекомендує встановити строк опрацювання пропозицій та поправок до законопроекту іншими комітетами у період до 19 вересня. Рекомендується також, щоб парламент визначив строк опрацювання таких пропозицій правовим комітетом у період до 5 жовтня.

Читайте також: Парубій сподівається, що комітет ВР візьметься за зняття недоторканності цього тижня

Разом із цим, згідно з рекомендацією комітету, розгляд законопроекту у сесійній залі має відбутися не раніше, ніж через тиждень після надання депутатам усіх висновків комітетів.

Аналогічне рішення комітет прийняв стосовно депутатського законопроекту №6773.

Як повідомлялось, 6 червня Конституційний суд визнав законопроект №6773 таким, що не суперечить статтям 157, 158 Основного закону.  Цим законопроектом пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. 20 червня КСУ визнав президентський законопроект №7203 про скасування недоторканності депутатів з відстрочкою до 2020 року таким, що не суперечить цим статтям Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-