Рада пішла на перерву після заяв БПП і “Волі народу”

Рада пішла на перерву після заяв БПП і “Волі народу”

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд оголосила перерву в роботі ранкового пленарного засідання парламенту на 30 хвилин.

Про це вона сказала під час засідання Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на заяви, які надійшли від фракції "Блок Петра Порошенка" і групи "Воля народу", я оголошую перерву на 30 хвилин. Повернемося до зали об 11:05", - сказала Сироїд.

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герсимов, виступаючи з трибуни парламенту у вівторок, заликав головуючу оголосити перерву в роботі засідання парламенту та продовжити термінових консультацій із питання щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії.

5 липня 2018 року Верховна Рада відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Читайте також: БПП наполягає на продовженні термінових консультацій щодо оновлення ЦВК

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, а у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-