БПП наполягає на продовженні термінових консультацій щодо оновлення ЦВК

БПП наполягає на продовженні термінових консультацій щодо оновлення ЦВК

Укрінформ
Фракція "Блок Петра Порошенка" наполягає на оголошенні перерви в роботі засідання парламенту та продовженні термінових консультацій з питання щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов з трибуни Верховної Ради у вівторок, 10 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю за необхідне ще раз підтвердити позицію фракції "Блок Петра Порошенка": оновлення ЦВК є ключовим завданням Верховної Ради на сьогодні і має бути вирішеним вже цього тижня... Тому, шановна пані головуюча (Герасимов звернувся до заступника Голови ВР Оксани Сироїд - ред.), просимо оголосити перерву та продовжити термінові консультації з цього питання", - зауважив Герасимов.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2018 року Верховна Рада відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

Читайте також: Оновлення ЦВК: Парубій збирає пропозиції від фракцій

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, а у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-