Оновлення ЦВК: Парубій збирає пропозиції від фракцій

Оновлення ЦВК: Парубій збирає пропозиції від фракцій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наразі продовжує отримувати пропозиції від парламентських фракцій щодо врегулювання ситуації, пов'язаної з оновленням складу Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прихильник того, щоб ми якнайшвидше вирішили питання оновлення ЦВК... Зараз я збираю пропозиції від різних фракцій щодо того, як вийти із цієї ситуації. Хочу вам озвучити, що одна з пропозицій, яка звучала, стосується того, щоб у законі про ЦВК змінити кількісний склад комісії і таким чином ми зможемо розглянути ці пропозиції, подані фракціями і Президентом України до парламенту, фактично голосуючи за ту кількість кандидатів у ЦВК, яка може бути передбачена законом. Тобто збільшиться кількість членів ЦВК і відповідно з'явиться квота для 14 кандидатів, тобто усіх поданих Президентом України кандидатів до Верховної Ради", - сказав Парубій.

Він висловив сподівання, що після засідань парламентських фракцій, що відбудуться 9 липня, має бути знайдено порозуміння щодо цього питання.  

Водночас Парубій запевнив, що робитиме усе можливе, щоб питання щодо оновлення ЦВК було винесене на розгляд Ради цього тижня.

Читайте також: Геращенко хоче фінальних консультацій глав фракцій щодо оновлення ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2018 року Верховна Рада відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, а у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-