Геращенко хоче фінальних консультацій глав фракцій щодо оновлення ЦВК

Геращенко хоче фінальних консультацій глав фракцій щодо оновлення ЦВК

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликає керівників фракцій провести остаточні консультації щодо оновлення складу Центрвиборчкому, аби парламент міг вийти на позитивне голосування.

Про це Геращенко заявила під час Погоджувальної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Керівники фракцій мають сьогодні провести остаточні консультації і все-таки вийти на позитивне голосування щодо Центральної виборчої комісії. Це є надзвичайно важливим у контексті підготовки до чергових парламентських і президентських виборів, тому що комісія має підготуватися так само до них. Люди мають увійти в процес роботи. І я хочу наголосити, що все-таки відповідальність за це рішення вже більше двох років лежить на Верховній Раді, тому що другий раз ми зволікаємо з цим призначенням", - сказала Геращенко.

Читайте також: Оновлення ЦВК: Народний фронт вимагає ще одного подання Президента

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня  парламент "провалив" голосування за оновлення складу Центрвиборчкому. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-