Чолій закликав ПА ОБСЄ посилити санкції проти Росії

Чолій закликав ПА ОБСЄ посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій закликав Парламентську асамблею Організації з безпеки та співробітництва в Європі посилити санкції проти Росії.

Про це він сказав на експертній зустрічі «Вплив збройного конфлікту (на сході України) на довкілля», яка відбулася у рамках 27-ої сесії ПА ОБСЄ у Берліні в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Це серйозне питання. Україна під загрозою, українці під загрозою. Ми закликаємо ПА ОБСЄ до суворих санкцій проти РФ", - підкреслив Чолій.

За його словами, "в умовах порушення міжнародних зобов'язань з боку Росії ми не повинні продовжувати санкції з вибаченнями, ми повинні їх посилювати", ми повинні говорити про виключення Росії з системи Swift, інші заходи - доти, поки Кремль не зрозуміє, що міжнародне співтовариство нетерпиме до порушення територіальної цілісності незалежних країн та порушення прав людини.

Читайте також: Війна на Донбасі несе загрозу екологічної катастрофи, включаючи ядерну

Чолій також нагадав, що Донбас є одним із самих замінованих регіонів у світі. "Внаслідок російської гібридної агресії на Донбасі схід України став третім місцем у світі з надмірною кількістю вибухових речовин, що не розірвалися", - сказав президент СКУ.

Міни, фугаси, інші снаряди є головною причиною смертей і поранень серед мирного населення. На Донбасі страждають від них понад 1,9 млн осіб, відзначив Чолій. Згідно з даними Міноборони України, з квітня 2014 року до кінця 2017-го жертвами наземних мін стали 2558 цивільних осіб, серед яких 242 - дітей. Для очищення від мін, залишених після російської гібридної агресії, знадобиться близько 40 років.

Він також торкнувся теми збитків, завданих критичній цивільній інфраструктурі, відзначивши, що проводити відновлювальні роботи під прямим вогнем просто неможливо. Затоплення шахт внаслідок російської військової активності забруднює підземні води, у тому числі важкими металами, також сказав він.

У бесіді з кореспондентом Укрінформу голова ВКУ назвав сесію ПА ОБСЄ важливим форумом для обміну ідеями, де представники різних країн можуть оцінити ситуацію, побачити наслідки російської гібридної агресії.

У досягнення консенсусу з російською стороною нині він не вірить. "РФ розуміє тільки мову сили. І якщо вони зрозуміють, що міжнародне співтовариство єдине і сповнене рішучості, чітке у своїх посланнях, ми побачимо результат", - упевнений Євген Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-