Литва спробує допомогти у відвіданні МКЧХ українських політв'язнів

Литва спробує допомогти у відвіданні МКЧХ українських політв'язнів

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Литву підтримати резолюцію у ПА ОБСЄ щодо звільнення українських політв'язнів.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Людмила Денісова зазначила, що наступного тижня в Берліні відбудеться надзвичайно важлива сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ. На розгляд Асамблеї Україна підготувала резолюцію щодо питання українських політв’язнів. Тому Уповноважений звернулася до Віктораса Пранцкетіса (спікера Сейму Литовської Республіки - ред.) з проханням, щоб Литва підтримала цю резолюцію", - йдеться у повідомленні.

Омбудсмен також повідомила під час зустрічі, що з моменту призначення на посаду вона зверталася до Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням здійснити моніторингові візити до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та інших українських політв’язнів, однак таких візитів здійснено не було.

Як зазначають в офісі омбудсмена, Пранцкетіс пообіцяв посприяти відвіданню представниками МКЧХ утримуваних українців.

Читайте також: Денісова розповіла литовському омбудсменому про "гарантії Путіна"

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Фото: www.ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-