Денісова розповіла литовському омбудсменому про

Денісова розповіла литовському омбудсменому про "гарантії Путіна"

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова зустрілася з омбудсменом литовського Сейму Раймондасом Шукисом та керівником Офісу Омбудсменів Сейму Литовської Республіки Аугустінасом Нормантасом.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого.

"Людмила Денісова під час зустрічі розповіла про свою поїздку до Росії та зазначила, що гарантії, надані їй президентом РФ Володимиром Путіним щодо відвідання українських політв’язнів, російською стороною не були виконані", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Денісова зазначила, що, зі свого боку, Україна робила все можливе, щоб налагодити комунікацію з Росією у питанні політичних в’язнів,  "проте, ні обіцяної взаємності, ані синхронності, ані дзеркальності російською стороною забезпечено не було".

Омбудсмен повідомила, що нещодавно вона звернулась до послів ЄС із проханням на саміті Україна – ЄС прийняти резолюцію щодо українських політв’язнів.

Крім того, Денісова звертатиметься до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо можливості здійснення спільного візиту до Олега Сенцова та інших українських політв’язнів. Уповноважений наголосила, що незабаром планується зустріч із Дунею Міятович щодо детального обговорення цього питання.

"Зі свого боку, Раймондас Шукис та Аугустінас Нормантас підтримали Людмилу Денісову та зазначили, що готові співпрацювати у розробці механізму та подальших кроків щодо залучення європейських інституцій омбудсменів до звільнення українських політв’язнів", - додали в офісі Уповноваженого.

Читайте також: Геращенко очікує від Москалькової вибачень перед Денісовою "за відверте хамство"

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова з 15 червня до кінця місяця перебувала в Росії, але їй постійно відмовляли у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Фото: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-