Геращенко очікує від Москалькової вибачень перед Денісовою

Геращенко очікує від Москалькової вибачень перед Денісовою "за відверте хамство"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла про "дзвінок від Москалькової" та заявила, що російському омбудсмену варто вибачитись перед українською колегою "за відверто хамську поведінку".

Про це політик написала на своїй сторінці у Facebook.

"Принагідно зазначу і Москальковій, й пранкерам. Перше: ми чекаємо від Москалькової офіційних вибачень перед її колегою пані Денісовою за відверто хамську поведінку, не гідну інституту омбудсмена, коли її джип ледь не збив пані Людмилу, а "бояриня Москалькова" навіть не вийшла привітатися й зробила все, аби зірвати домовленості президентів. Тому, панове пранкери чи секретарки Кіри, передайте пані Москальковій, що їй варто якнайшвидше вибачитися перед українською омбудсвумен", - написала вона.

Геращенко уточнила, що 3 липня отримала дзвінок до приймальні від нібито помічниці російського омбудсмена Тетяни Москалькової, яка назвалася Кірою, з пропозицією "через 5 хвилин обговорити заяви щодо ув'язнених", утім сама Геращенко назвала цей дзвінок справою "фсбшних пранкерів".

Також політик повідомила, що українська сторона очікує на офіційну реакцію РФ щодо ініціативи передати 23 підозрюваних в злочинах росіян задля звільнення українців.

"Українська влада працює в тісній координації, АП, МВС, я, офіс омбудсвумен, тому не варто нас розводити, не вдасться. А всі питання щодо утримуваних російська омбудсвумен має обговорювати зі своєю колегою пані Денисовою (після вибачень, звичайно)", - зауважила Геращенко.

Читайте також: Денісова озвучила умови допуску омбудсмена РФ до ув’язнених в Україні

Вона уточнила, що не спілкуватиметься з будь-якими російськими ЗМІ "до моменту повернення Україні Криму і Донбасу".

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова обміняти 23-х громадян Російської Федерації на українців, які утримуються у РФ і на окупованих територіях.

Усього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-