Мільярд від ЄС: Україна очікує на підписання рішення наступного тижня

Мільярд від ЄС: Україна очікує на підписання рішення наступного тижня

Укрінформ
Україна вітає остаточне затвердження Радою ЄС рішення Європарламенту про надання Україні макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро і очікує на його підписання наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Сьогодні Рада Європейського Союзу остаточно затвердила законодавче рішення Європарламенту про надання Україні нової Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд. євро. Україна вітає цей крок та оцінює його як подальшу фінансову допомогу нашої держави в умовах триваючої російської агресії, а також визнання Євросоюзом успіхів України на шляху впровадження реформ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Допомога ЄС в €1 мільярд є визнанням прогресу реформ в Україні — Порошенко

У МЗС підкреслили, що Україна високо цінує підтримку цього рішення державами-членами Євросоюзу, а також висловили вдячність Болгарському Головуванню в Раді ЄС за його вагому роль у забезпеченні швидкого та безпроблемного проходження законодавчого розгляду в Раді ЄС.

"Очікуємо на підписання законодавчого рішення Президентом Європейського Парламенту та представником Болгарського Головування в Раді ЄС, яке має відбутися наступного тижня в рамках чергової пленарної сесії Європарламенту у Страсбурзі, Франція", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-