Естонія вважає Україну одним з основних своїх партнерів – глава МЗС

Естонія вважає Україну одним з основних своїх партнерів – глава МЗС

Укрінформ
Естонія вважає Україну одним з основних своїх партнерів і надає їй значну підтримку. 

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер на міжнародній конференції “Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі”, яка проходила в середу у столиці Данії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна залишається, безумовно, пріоритетним партнером для Естонії. З початку Майдану Естонія надала понад 10 млн євро на програми розвитку в Україні, включаючи гуманітарну допомогу”, - заявив Міксер.

Естонський міністр нагадав, що за часів президентства його країни в ЄС було чимало зроблено на шляху наближення Києва до Брюсселя, зокрема, вступили в силу безвізовий режим та Угода про асоціацію, Угода про вільну торгівлю тощо. Було створено естонський Центр Східного партнерства з метою передавати досвід балтійської країни Україні. 

Міксер звернув увагу на те, що деякі з реформ, які проводить Україна, важко втілити в життя навіть за мирних часів, а Київ їх впроваджує в умовах, коли Крим залишається окупованим, а на сході триває російська агресія. 

Міністр запевнив у непохитній підтримці України, її суверенітету та територіальної цілісності з боку Таллінна та підкреслив водночас важливість продовження реформ, особливо в тому, що стосується боротьби з корупцією. Вкрай важливим він назвав також роботу з громадянським суспільством, яке є ключовим партнером уряду в цій боротьбі, що підвищує спроможності держави протистояти не тільки внутрішнім, але й зовнішнім загрозам, адже корупція робить країну більш вразливою.

Глава МЗС також зазначив, що пишається тим, що Естонія допомогла Україні робити програму електронного урядування, яке робить роботу уряду більш прозорою, підвищує довіру до нього з боку суспільства. 

Читайте також: Російські танки не завадять Україні стати частиною Європи - Гройсман

Верховенство права Міксер вважає важливим фактором, який може покращити економічну ситуацію та зробити країну більш привабливою для іноземних інвестицій. Реформи болючі, але вони дають віддачу, підкреслив глава МЗС Естонії.

“Реформи не відбуваються у вакуумі. Тому ми маємо продовжувати підтримувати український суверенітет та територіальну цілісність, а також європейські прагнення України... бажання самій обирати своє майбутнє”, - заявив Міксер. Він підкреслив, що побудова успішної держави є як в інтересах самої України, так і в інтересах Європи та інших частин світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-