Ар’єв: Повертати РФ до ПАРЄ через брак коштів  – це торгівля принципами

Ар’єв: Повертати РФ до ПАРЄ через брак коштів – це торгівля принципами

Укрінформ
Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв наголошує на неприпустимості повернення російської делегації в Асамблею на тій підставі, що Раді Європи бракує коштів через несплату Росією обов’язково внеску.

Про це він сказав у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, і не одні ми, говоримо, що треба якось розумно розпоряджатися грошима, і якщо є можливість, то проаналізувати й скоротити тоді на 7% (розмір внеску РФ – ред.) витрати для того, щоб не торгувати принципами. Бо якщо суто через грошове питання повертати Росію, то це, фактично, продавати індульгенцію за внески. Ми це сприймати не можемо і не будемо», - заявив Ар’єв.

Він зауважив, що нині у ПАРЄ економія застосовується досить вибірково.

«При всьому тому, що в Раді Європі зараз є економія на тому, щоб не друкувати документи для засідань комітетів, він (генсек РЄ – ред.) робить розкішний прийом у себе - з шоколадними фонтанами, з наїдками дорогими», - зазначив політик, нагадавши, що Україна, яка не є найбагатшою країною серед членів Ради Європи, добровільно додала до свого внеску 400 тисяч доларів з огляду на складну ситуацію в РЄ.

Читайте також: Ар'єв переконаний, що рішення про повернення Росії до ПАРЄ не буде

За словами Ар’єва, він вбачає наміри "послабити суттєво Парламентську асамблею, фактично знищивши моніторингову процедуру, бо ПАРЄ і парламентарії вони завжди є «кісткою у горлі», бо можуть ставити незручні питання".

"І ці незручні питання ми і наші колеги з інших країн будемо ставити. Ми будемо наполягати на тому, що принципи і сила ПАРЄ в РЄ були збережені", - заявив нардеп.

Як відомо, бюджет Ради Європи на поточний рік становить 466 045 100 євро, частка Росії – 32 781 599 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-