Москалькова прибула до Києва

Москалькова прибула до Києва

Фото
Укрінформ
Зранку, 26 червня, уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова потягом прибула до Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні ж вона планує відвідати в СІЗО Києва кримського дезертира Максима Одинцова.

Щодо законності візиту Москалькової до Одинцова, адже він є громадянином України, радниця Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Олена Мячина в інтерв'ю Громадському зазначила: «Він дійсно українець. Але Москалькова подала його у список на відвідування і поки що заявила лише про намір його відвідати». 

На уточнювальне запитання про те, чи можуть Москалькову не пустити в СІЗО до Одинцова, в офісі Денісової повідомили, що таке може бути, оскільки для її відвідин повинна бути синхронність.

25 червня російська омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що планує відвідати заарештованого в Києві кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

Як повідомлялося, після телефонної розмови президентів Росії та України уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув’язнених.

15 червня Денісову не допустили до політв'язня Кремля, режисера Олега Сенцова. Пізніше Денісову не допустили до українського політв'язня Карпюка. Не пустили її і до незаконно засудженого журналіста Укрінформу Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово".

21 червня Посольство України вимагало від Росії надати Денісовій першочерговий доступ до тюрем, де утримують політв’язнів Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Володимира Балуха.

21 червня Президент України Петро Порошенко знову провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та закликав звільнити українських політв'язнів.

Посли країн G7 висловили глибоке занепокоєння ситуацією з Олегом Сенцовим та іншими українськими політв’язнями, утримуваними в Росії.

Читайте також: Сенцов відмовився від огляду лікарів, яких оберуть адвокат і родичі - Москалькова

14 червня Європарламент підтримав резолюцію щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів Кремля.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-