Сенцов відмовився від огляду лікарів, яких оберуть адвокат і родичі - Москалькова

Сенцов відмовився від огляду лікарів, яких оберуть адвокат і родичі - Москалькова

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що український режисер Олег Сенцов відмовився від пропозиції пройти огляд у лікарів, яких оберуть адвокат і родичі.

Про це вона сказала після прибуття до Києва, повідомляє "112 Україна".

"Ми запропонували, я звернулась до керівника пенітенціарної системи з тим, щоб йому провели консиліум тими лікарями, яких запропонує адвокат або родичі, щоб їм була довіра. Він сказав, що він взагалі не хоче зустрічатися ні з якими лікарями, що він міцний, що не дочекаються і він буде відстоювати свою позицію до кінця", - заявила вона.

Москалькова зазначила, що Сенцов "встає і розмовляє".

"Я не бачу смертельної небезпеки, але мене не може не турбувати, що 40 днів голодування – це дуже тривалий термін", - наголосила омбудсмен.

Вона заявила, що щодня отримує докладну інформацію про стан здоров'я Сенцова від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі Анатолія Сака.

Також Москалькова повідомила, що планує сама відвідати Сенцова, та при наявності дозволу поїде разом з українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

Читайте також: Генсек Ради Європи попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова планує 26 червня відвідати кримського дезертира Максима Одинцова, який утримується в СІЗО Києва.

Також наголошується, що Москалькова "має намір зустрітися з російськими моряками з судна "Норд", які знаходяться на території України", а "наступним кроком планується паритетне відвідання інших громадян, які є у списках".

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президенту Росії Володимиру Путіну помилувати українського режисера Олега Сенцова.

Незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Як повідомлялося, літня сесія ПАРЄ відбудеться у Страсбурзі 25-29 червня. Організатори #SaveOlegSentsov запустили нову акцію із закликом до ПАРЄ провести термінові дебати щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-