Росія використовує візит Ягланда для популяризації ЧС з футболу - Кулеба

Росія використовує візит Ягланда для популяризації ЧС з футболу - Кулеба

Укрінформ
Візит генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда до Росії був використаний для популяризації Чемпіонату світу з футболу, як частина піар-кампанії з просування мундіалю. 

Таку думку постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«І ми бачимо, звісно, що Росія використовує візит Ягланда для популяризації Чемпіонату світу з футболу. Виглядає так, що в загальній програмі візиту елемент використання присутності генсека Ради Європи – це частина піар-кампанії з просування Чемпіонату світу», - сказав Кулеба.

«Якщо правда, що перебуваючи в Росії, генеральний секретар відвідав футбольний матч в рамках турніру, ми сприйматимемо це як його політичну позицію та ігнорування закликів до бойкоту цього чемпіонату через агресію Росії, її злочини та порушення прав людини. Значить для нього футбол у Росії важливіший за права людини», - додав він.

За його словами, найважливішою лишається змістовна частина візиту, домовленості, яких було досягнуто.

«Якщо ми побачимо, що генеральний секретар насправді налаштований серйозно захищати права людини і права наших в’язнів, і це питання серйозно стояло на порядку денному, а не для галочки, то будемо вдячні й будемо працювати над реалізацією того, щоб наші політв’язні були звільнені, щоб Рада Європи відіграла свою правозахисну роль у цьому процесі», - вказав очільник українського постпредства при Раді Європи.

Він також зауважив, що генсек РЄ відреагував на прохання з України щодо порушення питання політичних в’язнів перед російським керівництвом.

«Я писав йому (генсеку РЄ – ред.) листи і звертався із проханням, Володимир Ар’єв та Ірина Геращенко зверталися до нього із цим проханням – порушити питання наших в’язнів перед російським керівництвом. Він нарешті відреагував, бо раніше цього не було, і закликав до звільнення Олега Сенцова. Хоча питання, звісно, стосується не лише Олега Сенцова. Питання взагалі про феномен українських політичних в’язнів у Росії, й Рада Європи, як ключова правозахисна організація, якраз і має цим займатися, тому що йдеться безпосередньо про права людини», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: "Адвокати" Росії намагаються зірвати дебати щодо в'язнів Кремля у ПАРЄ

Як повідомлялося раніше, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив готовність подати прохання про помилування засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-