Кулеба:

Кулеба: "Адвокати" Росії намагаються зірвати дебати щодо в'язнів Кремля у ПАРЄ

Укрінформ
Прибічники повернення Росії в ПАРЄ докладають серйозних зусиль, щоб термінові дебати стосовно українських політв’язнів, ініційовані до проведення під час літньої сесії Парламентської асамблеї, не відбулися.

Про це постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

"За моєю інформацією, зараз адвокатами російського повернення в ПАРЄ докладаються дуже серйозні зусилля для того, щоб термінові дебати стосовно політв’язнів не відбулися. Саме для того, щоб не псувати цю загальну картину, спрямовану на створення атмосфери запуску процесу, який сприятиме поверненню Росії до Парламентської асамблеї", - зазначив Кулеба.

За його словами, згідно з процедурою, аби дебати відбулися, це питання буде винесене на розгляд Бюро ПАРЄ, яке керує роботою Асамблеї шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, які заслуговують розробки доповідей. Бюро засідатиме в понеділок.

"І це засідання стане лакмусовим папірцем: якщо Бюро не підтримає проведення термінових дебатів щодо українських політичних в’язнів у Росії, це буде рівнозначно тому, що засідання пройде під гаслом "Росія понад усе", - підкреслив дипломат.

За його словами, існує три можливі варіанти рішення Бюро.

"Перший – підтримати термінові дебати. Якщо це станеться, тоді в четвер вони відбудуться – і за їхніми результатами буде ухвалена резолюція. Очевидно, що ця резолюція має бути жорсткою стосовно Росії... Другий - це схвалити дебати, але визначити їх не як термінові, а як поточні. Різниця в тому, що коли відбуваються термінові дебати, в кінці приймається резолюція. А в поточних дебатах – це просто дискусія, яка не має жодних формальних наслідків. І третій варіант, найбільш жорсткий і цинічний, – це просто сказати, що не на часі проводити такі обговорення", - пояснив постпред України при РЄ.

Читайте також: Геращенко запитає Ягланда, чи говорив він із Путіним про звільнення Сенцова

Як повідомлялося, літня сесія ПАРЄ проходитиме у Страсбурзі 25-29 червня.

Організатори #SaveOlegSentsov запустили нову акцію із закликом до ПАРЄ провести термінові дебати щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-