Геращенко запитає Ягланда, чи говорив він із Путіним про звільнення Сенцова

Геращенко запитає Ягланда, чи говорив він із Путіним про звільнення Сенцова

Укрінформ
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко обіцяє запитати генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда, чи порушував він тему звільнення українського політв'язня Олега Сенцова на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це вона  повідомила на своїй сторінці у Facebook

"Пєсков (прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков - ред.) заявив, що під час зустрічі з Путіним генсек РЄ Ягланд не порушував тему звільнення Сенцова. Що ж, ми обов'язково поставимо це питання Ягланду вже наступного тижня в Страсбурзі. А поки що я показала ці заяви Пєскова й обмінялася думками про Ягланда з колегами по ПАРЄ, з якими ми зараз працюємо в Туреччині, де спостерігаємо за ходом президентської і парламентської кампанії", - повідомила вона.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не отримували офіційного звернення генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з проханням помилувати українського політв'язня Олега Сенцова.

Крім того, Пєсков сказав, що за процедурою Сенцов сам повинен ініціювати вирішення питання про помилування. Сенцов повідомив своєму адвокату, що не писатиме прохання про помилування на ім'я президента РФ Путіна.

Генеральний секретар РЄ Ягланд заявляв про готовність подати прохання про помилування Сенцова.

Читайте також: Україна у 2016 році крім Савченко намагалася витягти і Сенцова - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до режисера.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 20 червня зустрівся в Кремлі з президентом РФ Путіним і привітав його з "успішним проведенням Чемпіонату світу з футболу".

У понеділок, 25 червня, у Страсбурзі стартує літня сесія ПАРЄ, ключовою темою обговорення якої може стати питання незаконного ув’язнення та утримання Росією політичних в’язнів з України.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-