Клімкін анонсував цифровий та енергетичний

Клімкін анонсував цифровий та енергетичний "безвізи" з ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що майбутні саміти Україна-ЄС та Україна-НАТО повинні стати не звичайними дружніми зустрічами, а принести конкретні результати.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми сьогодні розмовляли (з Лінкявічюсом — ред.) про наступні великі події, такі як саміт Україна-ЄС і саміт Україна-НАТО. Я впевнений, що вони мають бути не просто дружніми зустрічами, а повинні мати конкретні результати. Для мене рух до енергетичного союзу,  до цифрового суспільства разом із ЄС мають, якщо хочете, стати наступним безвізом. Ми маємо змінити правила гри і в нас є такий шанс”, - підкреслив Клімкін.

Також він наголосив на необхідності й надалі виступати проти будівництва “Північного потоку-2”. Міністр відзначив, що цей проект за визначенням є політичним, не має жодної економічної логіки, а є лише бажанням обійти Україну, обійти загалом Центральну Європу і зробити Європу більш залежною від російського газу й Росії.

Читайте також: У Мінекономіки назвали найбільших шанувальників українських товарів

При цьому він нагадав, що РФ уже встигла порушити будь-які домовленості - як юридичні, так і політичні.

Крім того, Клімкін розповів, що обговорив із литовським колегою можливості й потреби протидії російському втручанню  у вибори як в Європі, так і в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-