На “нормандській зустрічі” РФ хотіла легітимізувати окупацію Донбасу - Клімкін

На “нормандській зустрічі” РФ хотіла легітимізувати окупацію Донбасу - Клімкін

Фото
Укрінформ
На минулій зустрічі глав МЗС у “нормандському форматі” позиція Росії була спрямована виключно на легітимізацію своєї окупації частини території України, а не на реальний прогрес у розв’язанні ситуації.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я поінформував Едгарса про результати останньої “нормандської зустрічі” й знову чітко сказав, що російська позиція була на сто відсотків спрямована на легітимізацію своєї окупації - жодного бажання говорити про реальний прогрес, жодного бажання говорити про реальних миротворців, про реальну міжнародну адміністрацію, про реальний поліцейський компонент”, - зазначив Клімкін.

За його словами, “реального і послідовного прогресу” у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі на “нормандській зустрічі” не відбулося.

Читайте також: Клімкін вважає, що Угорщина може зняти блокування комісії Україна-НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня у Берліні відбулася зустріч “нормандського формату” на рівні міністрів закордонних справ.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-