Клімкін вважає, що Угорщина може зняти блокування комісії Україна-НАТО

Клімкін вважає, що Угорщина може зняти блокування комісії Україна-НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що зняти блокування Угорщиною участі України в саміті НАТО, який пройде 11-12 липня у Брюсселі, цілком можливо.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Я вважаю, в тому числі грунтуючись на моїх дискусіях з угорським міністром закордонних справ, що ми маємо можливість зняти це блокування. Наступного тижня ми зустрічатимемося на Закарпатті у форматі: два міністри закордонних справ, два міністри освіти і представники угорської громади. До речі, подібний формат ми вже випробували в Чернівцях з румунською стороною. Я бачу позитив в наших дискусіях. Наша мета дуже проста: у нас є угорська громада, про яку ми повинні піклуватися. Вони повинні залишатися на 100% угорцями, але вони також на 100% повинні стати українськими громадянами. Для цього їм абсолютно не треба ставати менше угорцями, вони просто повинні отримати відповідне знання української мови і розуміння того, в якій країні вони живуть», - сказав Клімкін.

За його словами, на саміті у Брюсселі порушуватимуться питання реформ, які "нам необхідно зробити і які ми вже почали робити для того, щоб відповідати стандартам НАТО".

Читайте також: Клімкін обговорить з угорським колегою "мовну" статтю закону про освіту

«Це - питання здатності відповісти на російську агресію. Це - питання наших збройних сил і сектора безпеки. Але це також і питання всієї країни», - підкреслив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина як член Альянсу блокує проведення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні через прийняття Україною закону про освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-