Клімкін обговорить з угорським колегою

Клімкін обговорить з угорським колегою "мовну" статтю закону про освіту

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сіярто зустрінуться в місті Берегове на Закарпатті 22 червня.

Обговорюватимуть імплементацію нового «Закону про освіту», зокрема, в частині мовної статті.

Інформацію про це кореспонденту Укрінформу підтвердили в Закарпатській ОДА.

"Міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сіярто 22 червня проведуть консультації з угорською громадою Закарпаття, зокрема, про це попередили Закарпатську ОДА", - зазначили в прес-службі ОДА.

Планується, що під час зустрічі обговорюватимуть імплементацію нового «Закону про освіту», зокрема, в частині мовної статті, інформували у прес-службі.

Зазначається також, що в спільній зустрічі візьмуть участь не тільки міністри закордонних справ, а й міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер і голова товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович.

Читайте також: На зустрічі "нормандських" міністрів порушили питання політв'язнів - Клімкін

Як повідомлялося, новий закон "Про освіту" передбачає навчання українською в школах нацменшин. Угорська громада Закарпаття не сприймає це нововведення і вважає його обмеженням прав меншини, що живе в Україні.

На початку року Міністерство освіти вже проводило подібні консультації з представниками національних меншин щодо мови освіти. У зустрічі взяли участь представники молдовської, німецької, грецької, болгарської, гагаузької та єврейської громад. Представники угорської меншини участі у попередніх консультаціях не брали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-