На зустрічі

На зустрічі "нормандських" міністрів порушили питання політв'язнів - Клімкін

Фото
Укрінформ
 У ході переговорів в Нормандському форматі на рівні голів МЗС, які відбулися у Берліні, уперше було предметно порушено питання політичних в'язнів.

 Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі, передає кореспондент Укрінформу.

“Вперше ми сьогодні реально обговорювали звільнення наших політв'язнів і заручників... У перший раз була дійсно реальна дискусія, дуже складна для Лаврова (міністра РФ)”, - сказав дипломат. 

Він назвав важливим, що німецький та французький колеги Гайко Маас та Жан-Ів ле Дріан після зустрічі з родичами політв'язнів і заручників “отримали дуже особливу емоцію” і тому були на боці України, тиснучи на Лаврова, говорячи, що Росія не хоче забрати своїх, не хоче говорити про обміни, починати з Червоним Хрестом пошук зниклих на Донбасі.  

Читайте також: Клімкін розповів, про що говорили на "нормандській зустрічі"

Російський міністр Сергій Лавров запевнив, що український омбудсмен Денісова буде мати доступ до тих, хто знаходиться за гратами. “Важливо, щоби вона мала доступ до всіх”, - зауважив Клімкін, який вважає, що це буде самим першим малесенький кроком. 

У Берліні відбулася зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" / Фото: Танасійчук Ольга, Укрінформ

“Але реальна мета – звільнити”, - підкреслює дипломат. Абсолютно принциповим для нього є питання звільнення всіх. У ході зустрічі він називав конкретні імена, зокрема Олега Сенцова, Володимира Балуха, політичних в'язнів, які зараз голодують, хто знаходиться у важкому стані. 

Фото вгорі: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-