Сюмар: Продовження санкцій ЄС проти Росії - успіх української дипломатії

Сюмар: Продовження санкцій ЄС проти Росії - успіх української дипломатії

Укрінформ
Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар вважає продовження санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації успіхом української дипломатії.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні санкції - це найбільш дієвий механізм, який Україна може використовувати, і те, що такі санкції продовжені проти Російської Федерації, безперечно, це успіх української дипломатії, безперечно, це на користь Україні», - сказала Сюмар.

На її думку, продовження санкцій терміном на рік продиктоване президентськими виборами в України у 2019 році, результати яких і визначатимуть подальші зміни в політиці ЄС стосовно Росії.

«Як Росія, так і Європа будуть очікувати на результати президентських виборів із тим, аби вже з новим вотумом довіри до президента, хто би ним не був - чи вже діючий президент, чи новий кандидат, говорити про можливі зміни в політиці Євросоюзу стосовно Росії. Але це означає, що дипломатично Євросоюз на боці України. І це для нас надзвичайно важлива демонстрація політичної волі Європи на підтримку України в той час, коли зігноровані були гарантії Будапештського меморандуму. І тому, безперечно, це дуже важлива подія, яка засвідчує, що новий Президент повинен уже з весни запропонувати пакет дипломатичних зусиль на врегулювання всього комплексу кризи: як щодо Криму, так і щодо Донбасу. І про це нам якраз і говорить оцей термін продовження санкцій проти Росії», - пояснила парламентарій.

Вона також підкреслила, що продовження санкцій ЄС проти Росії унеможливлює ведення Росією активної фази бойових дій.

Читайте також: Порошенко розраховує на нові санкції проти РФ за дії у Чорному та Азовському морях

«Безперечно, санкції мають ефект: принаймні Росія не має ресурсу для ведення активної фази війни. Це дає нам певні гарантії, що якогось наступу не буде, оскільки Росія сьогодні справді потерпає від санкцій і має економічні збитки», - зазначила Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на нелегальну анексію Криму і Севастополя Росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-