Ситник сподівається, що третього аудитора для НАБУ призначать найближчим часом

Ситник сподівається, що третього аудитора для НАБУ призначать найближчим часом

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник висловив сподівання, що третього аудитора для проведення аудиту діяльності НАБУ буде визначено найближчим часом.

Про це він заявив на брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю неправильним, що ми вже працюємо третій рік, і жодного разу не проводився аудит. Ми неодноразово говорили про те, що аудиту не боїмося, ми відкриті, прозорі, приходьте, що потрібно - покажемо, пред'явимо, робіть свої висновки. Я думаю, що третій аудитор з'явиться найближчим часом, і розпочнеться ця процедура", - сказав Ситник.

Він нагадав, що НАБУ, "не маючи змоги отримати державний аудит", звернулося до міжнародних партнерів, щоб було проведено незалежне оцінювання роботи цього антикорупційного відомства. Ситник також нагадав, що ця комісія зовнішнього контролю НАБУ за результатами зовнішнього оцінювання надала відомству 47 рекомендацій, як покращити і оптимізувати роботу НАБУ.

Читайте також: Ситник пояснив, коли можна буде говорити про користь Антикорупційного суду

"Цей аудит тривав 4 місяці, цей аудит був достатньо глибокий. Я думаю, що швидше (держаудит - ред.) не буде (проведений - ред.), десь до півроку. Єдине, на що ми розраховуємо, - що цей аудит буде незалежний, а висновки цього аудиту - негативні чи позитивні - будуть мати довіру і суспільства, і міжнародних партнерів", - наголосив Ситник.

Як повідомлялося, 26 травня 2017 року Кабінет міністрів обрав аудитором Національного антикорупційного бюро України від уряду правозахисника Михайла Буроменського.

7 червня 2018 року Верховна Рада обрала українського правознавця-міжнародника, заслуженого юриста України, Надзвичайного і Повноважного посла України, доктора юридичних наук професора Володимира Василенка своїм представником у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності НАБУ.

Третього представника до цієї комісії має визначити Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-