Клімкін: Росія пропонує

Клімкін: Росія пропонує "тотально фейкову місію" ООН на Донбасі

Укрінформ
 Питання миротворців ООН на Донбасі вперше було обговорено у Нормандському форматі, проте було підтверджено, що позиції сторін є абсолютно різними.

 Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи переговори в Нормандському форматі, які відбулися у понеділок у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми обговорили можливий формат нашої миротворчої місії. Поки ще позиції знаходяться у різних всесвітах”, - визнав дипломат.

За його словами, сторони по-різному розуміють домовленості, абсолютно по-різному розуміють, якою має бути місія. Російська сторона пропонує “тотально фейкову місію”, з фейковим захистом СММ; українська позиція: це має бути реальна місія з реальним мандатом, для всього Донбасу, яка впливає на ситуацію (адже “просто ходити разом з СММ”, немає жодного сенсу), яка поступово перебиратиме контроль на всій окупованій території, яка матиме реальний мандат, мандат впливу, мандат щодо роззброєння, спільного з ОБСЄ контролю над відведенням важкої зброї та її пошуку.

Читайте також: На зустрічі "нормандських" міністрів порушили питання політв'язнів - Клімкін

Позицію Росії щодо миротворчої місії Клімкін назвав “ще гіршою”, ніж здавалося спочатку: наразі Москва наполягає на тому, що миротворці можуть лише “супроводжувати” спостерігачів ОБСЄ вздовж лінії зіткнення та на окупованій території, але не здатні робити нічого іншого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-