Інформвійна РФ проти України має на меті ліквідацію державності - посол у Франції

Інформвійна РФ проти України має на меті ліквідацію державності - посол у Франції

Укрінформ
Головною метою інформаційної війни в Україні є дестабілізація України аж до ліквідації її державності.

Про це в Парижі, виступаючи на колоквіумі в Національній Асамблеї Франціі за темою «Маніпуляції з інформацією в міжнародній політиці: украінський приклад», сказав Надзвичайний і Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головною метою інформаційної війни в Україні є дестабілізація України аж до ліквідації її державності, в Росії - отримання підтримки населення для виправдання дій керівництва Росії, для країн Заходу - дискредитація дій керівництва України та її Збройних Сил», - сказав Шамшур.

Читайте також: В Нацасамблеї Франції говорили про звільнення Сущенка

За його словами, інформаційно-пропагандистська війна Росії проти України має безпрецедентний характер як за своїми змістом, так і за масштабами і спрямованістю.

«Дезінформаційні проекти, операції і заходи спрямовані на всі верстви населення і всі регіони України, а також населення Росії і країн Заходу - відповідно, з різними цільовими установками і задачами», - сказав дипломат.

Читайте також: Конгрес США розгляне нову резолюцію щодо Росії

Він вказав на те, що з боку РФ використовуються «усі методи інформаційно-психологічної боротьби – від розміщення тенденційної інформації та напівправди до неприхованої неправди».

Як відомо, під час досудового слідства у кримінальному провадженні стосовно керівника "РИА Новости-Украина" під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили в банківській скриньці Вишинського понад двісті тисяч доларів США, предмет, ззовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", та прямий трудовий договір між фігурантом справи та МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.

Фото: Посольство України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-