У Берліні активісти не забувають про українських політв'язнів

У Берліні активісти не забувають про українських політв'язнів

Укрінформ
Берлінські активісти не забувають про українських в'язнів у Росії, влаштовуючи акції на їхню підтримку.

Чергова відбулася перед Гефсиманською церквою в районі Пренцлауер-Берг.

«Ми влаштували пікет на підтримку Олега Сенцова і всіх українських ув'язнених, незаконно утримуваних в Росії. Тридцять осіб прийшли на знак солідарності з Олегом Сенцовим, який голодує з 14 травня, і його вимогою звільнити 64 українських ув'язнених», - розповіла організатор акції, активістка Фредеріке Фраєр.

Читайте також: У Європарламенті представили інтерактивну мапу політв’язнів у Росії

Особливо присутні згадали про журналіста Укрінформу Романа Сущенка, засудженого на цьому тижні в Росії до 12 років позбавлення волі.

До речі, з дня суду над Романом берлінський активіст Рональд Вендлінг виходить на свої одиночні пікети на підтримку українських в'язнів до російського посольства не раз на тиждень, як раніше, а щодня.

Читайте також: Лондон закликає Москву звільнити українських політв'язнів

Як раніше повідомлялося, 16 травня за участю Amnesty International перед Посольством Російської Федерації в Берліні був організований невеликий пікет на підтримку Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Станіслава Клиха.

Минулої суботи в центрі Берліна був організований флеш-моб у рамках всесвітньої акції на підтримку Олега Сенцова #SaveOlegSentsov #LetMyPeopleGo.

Читайте також: Медійні та правозахисні організації закликали негайно звільнити Сущенка

Наступний протест активісти мають намір провести 11 червня, коли в Берліні зберуться глави МЗС країн Нормандського формату.

Фото: Фредеріке Фраєр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-