Путінський режим копіює сталінську репресивну систему - БПП

Путінський режим копіює сталінську репресивну систему - БПП

Укрінформ
Парламентська фракція партії "Блок Петра Порошенка" засуджує вирок Росії українському журналісту Роману Сущенку.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов під час виступу з трибуни парламенту 5 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Учора весь світ укотре став свідком кричущих порушень прав людини в Російській Федерації - українському політв'язню, журналістові Роману Сущенку винесли вирок: 12 років у колонії суворого режиму. Ми категорично засуджуємо це. Коли в Україні журналістів рятують, у Росії ж саджають до тюрем", - сказав Герасимов. 

Водночас він нагадав про голодування українських політв'язнів Кремля, зокрема режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, закликавши парламентаріїв зробити все можливе задля визволення з російських в'язниць усіх бранців. 

Читайте також: У МІП сподіваються, що Сущенко скоро свідчитиме проти Путіна в Гаазі

"Українські в'язні були вимушені обрати єдиний спосіб донести до всього світу, що путінський режим - це точна копія сталінської репресивної системи: вже понад 20 днів голодує Олег Сенцов, до його боротьби приєднався Олександр Кольченко, Володимир Балух... Ми зобов'язані зробити все можливе, щоб українські політичні в'язні були звільнені з російських тюрем і повернулися додому. Крім того, ми будемо вимагати, аби до українців у російських в'язницях допустили представників Червоного Хреста та українського омбудсмена", - заявив голова фракції БПП. 

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому висунули обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

У понеділок, 4 червня, Мосміськсуд оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-