Маас обіцяє Києву продовження підтримки

Маас обіцяє Києву продовження підтримки

Укрінформ
Німеччина підтримувала й надалі підтримуватиме Україну на шляху її реформ. 

На цьому в інтерв”ю Укрінформу наголосив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас. 

“Важливою темою мого візиту стане процес реформ, у чому Україна вже дечого досягла і тепер повинна продовжувати зусилля. Вона і надалі може розраховувати на Німеччину. Ми солідарні з людьми в Україні”, - запевнив політик.

Говорячи про антиросійські санкції, Маас підкреслив, що вони не є самоціллю, а мали чітку причину, були введені через анексію Криму, яка суперечить міжнародному праву, і дії Росії на Сході України. “І у них є чітко поставлена мета – змінити поведінку Росії”, - сказав Маас.

Він нагадав, що існують однозначні домовленості, які передбачають, що санкції будуть скасовані лише тоді, коли Росія виконає свої зобов'язання. “І ми будемо цього дотримуватися”, - пообіцяв він.

Читайте також: Маас хоче особисто оцінити ситуацію на Донбасі

(Варто зауважити, що днями Мааса піддали критиці члени його Соціал-демократичної партії за те, що він протягом перших 10 тижнів перебування на посту зайняв більш жорстку, аніж його попередник, позицію щодо Росії).

Маас підкреслив, що Україна належить до великих сусідів і друзів Німеччини в Європі. Він хоче особисто познайомитися з Україною, адже ця держава має багату культуру й історію, вражаючих молодих авторів, жваве громадянське суспільство і великий економічний потенціал. 

Як повідомлялося, глава МЗС ФРН Гайко Маас у четвер у другій половині дня прибуде з першим візитом в Україну. Протягом двох днів він проведе політичні переговори в Києві з українським колегою Павлом Клімкіним і побуває на контактній лінії в Маріуполі, де зустрінеться з членами СММ ОБСЄ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-